Over mij…

Ik, Esther, 43 jaar oud, getrouwd met Mike en samen hebben wij 3 schatten van kinderen. Toen ik moeder werd kwam ik er achter dat ik hoogsensitief ben.
Ik kwam er achter dat mijn sensitiviteit mij vreselijk in de weg zat. Ik vond mezelf niet veel waard en ik had geen zin meer om mijn best te doen.
Net voor dat onze dochter 4 werd zijn we bevallen van een tweeling, een meisje en een jongen.


Onze dochter ging naar school en we merkten bij haar dat ze niet meer in slaap wilde vallen. Wij zagen het heel vaak 23.00 uur worden voor dat ze moe genoeg was om in slaap te vallen. Na ongeveer 2 jaar zoeken waarom onze dochter niet kon slapen kwam ik op een site terecht met daar in kenmerken van hoogbegaafdheid. Ik heb mezelf vastgebeten in het onderwerp hoogbegaafdheid. Ik wilde uitsluiten dat zij hoogbegaafd zou zijn, omdat ik zelf op de huishoudschool heb gezeten. Doordat mijn school niveau niet erg hoog was kwam de uitslag als een donderslag bij heldere hemel. De uitslag van de hb test was dan ook een IQ score van boven de 140 en zo is alles begonnen.

Bij de tweeling liepen we tegen de zelfde dingen aan en hebben wij hen met 5 jarige leeftijd laten testen en ja hoor, BINGO. Dus in een keer hadden we 3 uitzonderlijk HB-kinderen in huis en dat is best een uitdaging kan ik zeggen.

Wij hebben jaren gestreden voor onze kinderen om hen een fijne plek te geven waar ze met andere HB-kinderen konden zijn. En dat wij als ouders dan ook wat rust konden krijgen als zij daar waren. Maar helaas dat heb ik niet kunnen vinden in Brabant. Dus ik heb dat nu zelf opgezet.

Opleidingen die ik gedaan heb:
Kinder en baby EHBO , Livis
Kindercoach, NHA
Coaching bij hoogbegaafdheid,
Civas
HSP coach,
Civas
Prikkelstorm coach,
Drs Karin Janssen
Reiki 1,
Zoma opleidingen
Hoogbegaafdheid als kracht,
Zoma opleidingen
Verschillende opleiding in de zorg sector,
Baroni college
BHV
Basis management,
Kleine computerschool